GönderenKonu: Hangi balık nasıl tüketilmeli?  (Okunma sayısı 1982 defa)

iefe66

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 840
  • Üyelik Tarihi: 14-09-2011
Hangi balık nasıl tüketilmeli?
Tarih : 06-06-2012 Saat : 09:20

Hangi balık nasıl tüketilmeli?

Hangi balık nasıl yenmeli, hangi denizde çıkar? Tüm bunları  İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin birlikte çıkardığı "Su ürünleri ve beslenme" kitabından derledik.

 

Hangi balık nasıl tüketilmeli?

Akya Balığı: Kafasından çorba, lop etinden kaplamalı tavası veya şiş yapılır.

Bulunduğu denizler: Ege ve Akdeniz

 

Hangi balık nasıl tüketilmeli?

Barbunya Balığı: Lezzetli olan etinden tava, ızgara ve haşlama yapılır.

Bulunduğu denizler: Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz

 

Hangi balık nasıl tüketilmeli?

Tekir Balığı: Tava, ızgara, kağıtta kebap ve buğlama yapılır.

Bulunduğu denizler: Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz

 

Hangi balık nasıl tüketilmeli?

Çipura Balığı: Izgarası, buğlaması, tavası ve fırında çeşitli yemekleri yapılır.

Bulunduğu denizler: Ege ve Akdeniz

 

Hangi balık nasıl tüketilmeli?

Dil Balığı: Eti çok lezzetlidir, şiş ızgarası, tavası, haşlaması ve buğlaması yapılır.

Bulunduğu denizler: Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz.

 

Hangi balık nasıl tüketilmeli?

Eşkina Balğı: Eti beyaz olup, haşlaması, tavası, ızgarası, çorbası ve fırında tereyağlı yapılır.

Bulunduğu denizler: Karadeniz ve Marmara

 

Hangi balık nasıl tüketilmeli?

Gümüş Balığı: Tavası yapılır.

Bulunduğu denizler: Karadeniz ve Marmara

 

Hangi balık nasıl tüketilmeli?

Hamsi: Tavası başta olmak üzere her türlü yemeği yapılır.

 

Hangi balık nasıl tüketilmeli?

İskorpit Balığı: Tulumu çıkarılarak çorbası, tavası, pilakisi ve buğulaması yapılır.

Bulunduğu denizler: Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz

 

Hangi balık nasıl tüketilmeli?

İstavrit Balığı: Tavası, buğulaması, ızgarası ve tencere yemekleri yapılır.

Bulunduğu denizler: Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz

 

Hangi balık nasıl tüketilmeli?

İzmarit Balığı: Izgarası, tulumu çıkarılmış olarak tavası, haşlanıp yeşilliklerle salatası ve buğulaması yapılır.

Bulunduğu denizler: Karadeniz, Marmara, Ege

 

Hangi balık nasıl tüketilmeli?

Kalkan Balığı: Tavası, buğulaması ve şişi yapılır.

Bulunduğu denizler: Marmara, Ege ve Akdenizde nadir avlanır.

 

Hangi balık nasıl tüketilmeli?

Karagöz Balığı: Izgarası, buğulamasıve tavası yapılır.

Bulunduğu denizler: Marmara, Ege ve Akdeniz sahilleri.

 

Hangi balık nasıl tüketilmeli?

Kefal Balığı: Küçüklerin tavası, büyüklerin haşlaması, fırında ve pilakisi yapılır.

Bulunduğu denizler: Marmara, Ege ve Akdeniz sahilleri

 

Hangi balık nasıl tüketilmeli?

Kılıç Balığı: Dilim şeklinde kesilir, buğulaması ve özellikle küçük paarçalar halinde şişte ızgarası yapılır.

Bulunduğu denizler: Marmara, Ege ve Akdeniz

 

Hangi balık nasıl tüketilmeli?

Kırlangıç Balığı: Kafa ve kuyruk bölümünden lezzetli çorbası yapılır. Filetosundanh tavası, buğulaması, pilavda pilaki yapılır. Haşlaması da kılçıklarından ayrılmak suretiyle mayonezli servisi yapılabilir.

Bulunduğu denizler: Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz

 

Hangi balık nasıl tüketilmeli?

Kolyoz Balığı: Tavası, pilakisi ve buğulaması yapılır. Ayrıca bu balıktan yapılan balık köfteside lezzetli olur.

Bulunduğu denizler: Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz

 

Hangi balık nasıl tüketilmeli?

Lahoz Balığı: Marine edildikten sonra ızgara şişi yapılırken buğulama ve ızgara yapımına da uygun bir et yapısı vardır.

Bulunduğu denizler: Marmara ve Ege'de de

 

Hangi balık nasıl tüketilmeli?

Levrek Balığı: Izgara, tava, buğulaması yapılır.

Bulunduğu denizler: Ege ve Akdenizde bulunur.

 

Hangi balık nasıl tüketilmeli?

Lüfer Balığı: Genelde ızgara şeklinde hazırlanır.

Bulunduğu denizler: Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeni

 

Hangi balık nasıl tüketilmeli?

Mezgit Balığı: Tavası ve haşlaması yapılır.

Bulunduğu denizler: Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz

 

Hangi balık nasıl tüketilmeli?

Kırma Mercan Balığı: Izgara ve tavası yapılır.

Bulunduğu denizler: Marmara, Ege ve Akdeniz

 

Hangi balık nasıl tüketilmeli?

Minekop Balığı: Izgara, tava, buğulama ve haşlama pilakisi yapılır.

Bulunduğu denizler: Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz

 

Hangi balık nasıl tüketilmeli?

Orfoz Balığı: Izgara, şiş ve buğulamaya elverişlidir.

Bulunduğu denizler: Ege ve Akdeniz

 

Hangi balık nasıl tüketilmeli?

Palamut Balığı: Tava, ızgara ve köftesi yapılır. Ayrıca torik olarak lakerda yapımında kullanılır.

Bulunduğu denizler: Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz

 

Hangi balık nasıl tüketilmeli?

Sardalye Balığı: Tava, ızgara ve buğulaması yapılır.

Bulunduğu denizler: Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz

 

Hangi balık nasıl tüketilmeli?

Sinarit Balığı: Tava, ızgara ve buğulaması yapılır.

Bulunduğu denizler: Marmara, Ege ve Akdeniz.

 

Hangi balık nasıl tüketilmeli?

Tırança Balığı: Tava, ızgar ve buğulaması yapılır.

Bulunduğu denizler: Ege ve Akdeniz

 

Hangi balık nasıl tüketilmeli?

Uskumru Balığı: Tava, ızgara, buğulaması, dolması ve çirozu yapılır.

Bulunduğu denizler: Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz

 

Hangi balık nasıl tüketilmeli?

Zargana Balığı: Tava, ızgara ve fırında pilakisi yapılır.

Bulunduğu denizler: Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz

 

 

Kaynak : sabah gazetesi