GönderenKonu: Diri diri gömülürseniz nasıl kurtulursunuz?  (Okunma sayısı 203 defa)

iefe66

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 840
  • Üyelik Tarihi: 14-09-2011
Diri diri gömülürseniz nasıl kurtulursunuz?
Tarih : 06-04-2018 Saat : 10:40

Diri diri gömülürseniz nasıl kurtulursunuz?

Canlı olarak gömüldüğünüzü düşünün. Kulağa fazla dizi ve sinema tadında geliyor değil mi? Fakat oldu da başınıza talihsiz bir durum geldi ve diri diri gömüldünüz. Nasıl kurtulacağınıza dair bir fikriniz var mı? 

Her ne kadar yaygın bir durum olmasa da diri diri mezara gömülme vakaları bulunuyor. Ölmeden mezara konursanız kurtulabilmeniz için bazı önerilerde bulunacağız.

Diri diri gömülürseniz nasıl kurtulursunuz?

1. Panik olmayın

Diri diri gömülmeniz durumunda yapmanız gereken ilk şey asla panik olmamaktır. Panik atak geçirme olasılığınız son derece yüksek. Böyle bir durumda öncelikle panik atak geçirdiğinizi hatırlayın ve size neler olduğunu düşünün. Aşırı stres durumunun geçmesini bekleyin ve nefes egzersizleri yapın. 

2. Etrafınıza bakının

2. Etrafınıza bakının

Diri diri toprağa gömülme sebebiniz değişiklikler gösterebilir. Belki bir alacak verecek davasına gömüldünüz belki de ecelinizin geldiğini düşünerek sizi toprağa defnettiler. 

Gömüldüğünüz yerde çıkmanıza yarayacak herhangi bir cismin olup olmadığını düşünün. Her şey olabilir; Kol düğmesi, çelik burunlu ya da topuklu ayakkabı, aksesuar. Eğer cep telefonu ile gömüldüyseniz 112 ya da 911 gibi numaraları arayın.

3. Yüzeye doğru vurun

3. Yüzeye doğru vurun

Canlı gömülmeniz durumunda yapmanız gereken ilk şey yüzeye en yakın noktaya sürekli olarak vurmanız. Her ne kadar son derece düşük frekansta bir ses yüzeye çıkacak olsa da birileri gömüldüğünüz yerin yakınlarında dolaşıyor olabilir.

Bu yöntem 19'uncu yüzyılda Philomele Jonetre adlı bir kadının yaşamını kurtardı.

4. Aşırı nefes almayın

4. Aşırı nefes almayın

Diri diri gömülmeniz durumunda en hayati önem taşıyan şey, havasızlıktan ölme ihtimaliniz. Popular Science'da yazan bir bilgiye göre bir yetişkine gömüldüğü andan itibaren 5 saat 30 dakika süreyle yetecek oksijen bulunuyor. 5 saat 30 dakikalık oksijen deposunu nasıl kullanacağınız tamamen size bağlı.

Eğer çok panik olursanız fazla hava solumak durumunda kalırsınız ve bu da oksijenin hızla bitmesine sebep olur. 

Diyelim ki oksijen tamamen bitti ve çıkmayı başaramadınız. En azından bu durum en acılı ölüm şekli değil. Oksijen miktarı çok azaldığı zaman zaten bilincinizi kaybedeceksiniz. Bir süre sonra da hayati tüm fonksiyonlarınız duracak ve ardından yaşama veda edeceksiniz.

5. Toprağı eşelemeye başlayın

5. Toprağı eşelemeye başlayın

Yüzeye vurmalarınız da fayda etmedi ve bir türlü çıkamadınız. O halde ellerinize büyük iş düşüyor. Öncelikle tabutun kapağını bir şekilde kaydırmayı deneyin. Eğer tabutunuz çelikten yapılmışsa geçmiş olsun, öldünüz. Fakat ahşaptan yapılmışsa hala bir şansınız var. 

Kazmaya başaldıktan bir süre sonra doğal olarak üzerinize toprak da düşecek. Yüzünüzü mutlaka bir kıyafet ya da bez parçasıyla koruyun. 

İlginçtir ama 2013 yılında Brezilya'da diri diri toprağa gömülen bir kişi bu şekilde kurtulmayı başardı.

6. Dua edin yağmur yağmasın

6. Dua edin yağmur yağmasın

Toprağı kazmaya başladığınızda karşısınıza çıkabilecek en büyük zorluk yağmur yağıyor olması. Yağmur yağdığından toprak ıslanır ve normalden çok daha ağır hale gelir. 

Kazılabilecek en iyi toprak kuru topraktır. 

7. Baktınız her şey kötü gidiyor dine sarılın

7. Baktınız her şey kötü gidiyor dine sarılın

Şunu bir netliğe kavuşturalım; diri diri gömüldüğünüz zaman çıkmak son derece zor olabilir. Hiçbir yöntem işe yaramadığı taktirde son duanızı etmeye başlayabilirsiniz.

8. Şansa da inanın

8. Şansa da inanın

Diri diri gömülüp kurtulan insanların çoğu genellikle yüzeyin çok yakın bir kısmına defnedilen kişiler. Bazı durumlarda şans insanın kapısını çalmıyor adeta kırıyor.

2015 yılında Çin'de yeni doğan bir bebeğin, ölü olarak dünyaya gelmesi sebebiyle gömülmesi kararlaştırıldı. Bebeğin gömülmesi sırasında 3 yaşındaki bir çocuk toprak altından çıkarıldı.

1915 yılında da Amerikalı bir kadının, kız kardeşinin tabutu tekrar görmek istemesi sayesinde yaşadığı anlaşıldı.

9. Garip ama işe yarayan bazı önlemler alın

9. Garip ama işe yarayan bazı önlemler alın

Diri diri gömülme korkusuyla yaşıyorsanız, toprağı kazmak için işinize yarayacak bazı aletleri sürekli olarak yanınızda bulundurun. 

Yanınızda çapa taşıyın demiyoruz ama en azından bir ışık kaynağı ya da çakı gibi bazı küçük hayati aksesuarlar işinizi görecektir.

10. Çılgın yöntemleri daima düşünün

10. Çılgın yöntemleri daima düşünün

Bu yöntem sadece ecelinizin geldiğini düşünerek gömülmeniz durumunda gerçek olabilir. Güvenlik önlemleri bulunan tabutları tercih edin. 

Bazı özel üretim tabutlarda yüzeyde ölmediğinize dair sinyaller verecek butonlar bulunuyor. Böylece en azından ölümü bir süreliğine erteleyeceksiniz.



Milliyet