GönderenKonu: Dut yaprağının faydaları  (Okunma sayısı 227 defa)

iefe66

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 840
  • Üyelik Tarihi: 14-09-2011
Dut yaprağının faydaları
Tarih : 11-09-2017 Saat : 09:18

Dut yaprağının faydaları

Dutun sağlığımıza sağladığı faydalar kadar dut yaprağı da sağlığımıza bir o kadar faydalıdır. Dut yaprağı birçok hastalıkta şifa niyetine kullanılmaktadır. Dut yaprağı faydaları nelerdir, dut yaprağı çayı nasıl yapılır sorularının cevabını bu yazımızda bulabileceksiniz. İşte dut yaprağı faydaları…

Dut yaprağının faydaları

Dutun sağlığınıza olan faydalarını duymuşsunuzdur. Dutun sağlığımıza sağladığı faydalar kadar, dut yaprağı da sağlığımız için oldukça faydalıdır. Dut yaprağının tüm faydalarından verimli bir şekilde faydalanabilmek için dut yaprağı çayı, dut lapası gibi her türlü yöntemle kullanabilirsiniz.

Dut yaprağının faydaları…

Ateş düşürücü etkisi vardır
Dut yapraklarından hazırlanan çayın tüketilmesi ateş düşürücü etkisini görmenize yetecektir.

İdrar söktürücüdür
Dut yaprağı çayının idrar söktürücü etkisi vardır ve vücudunuzdaki ödemi atmanıza yardımcı olur. 

Kan şekerini dengeler 
Dut yapraklarından oluşan çayı içmek aynı zamanda kan şekerinizi dengelemeye yardımcı olmaktadır.

Kalp sağlığı açısından önemlidir
Dut yaprağının kalp rahatsızlıklarına da iyi geldiği bilinmektedir. Dut yaprağının faydalarından kalp için yararlanmak isteyenlerin, dut yapraklarını, alıç çiçekleri ile birlikte kaynatarak, elde edilen karışımın suyunu içmeleri gerekmektedir.

Soğuk algınlığı, boğaz Ağrı
Dut yaprağının faydaları arasında boğaz ağrısı ve bronşit tedavisi de yer almaktadır.
Dut yaprağının faydaları arasında yer alan öksürük giderici etkisinden yararlanmak için, dut yaprağının çayı yapılmalı ve bu çayın, Sabah kahvaltısından ve akşam yemeğinden önce, aç karna içilmesi önerilmektedir. 

Karaciğere faydalıdır 
Dut yaprağının karaciğerdeki hücreleri temizlemesine yardımcı olduğu bilinmektedir.

Egzama hastalığı 
Dut yaprağının egzama hastalığında destek amaçlı kullanıldığı bilinmektedir.

Antioksidan kaynağıdır 

Dut yaprağı ölçülü miktarda tüketildiğinde vücuttaki serbest radikallerin gelişmesine engel olur. Dut yaprağında yer alan antioksidan miktarı serbest radikallerin gelişmesine engel olur.

Ağrı kesici 

Ağrı kesici özelliği bulunmaktadır. 

Dut yaprağından yeterli miktarda fayda sağlamak için çayının tüketilmesi gerekir. Dut yaprağı çayı sağlık açısından oldukça önemlidir. Dut yaprağı çayının nasıl yapıldığını merak ediyorsanız sizler için hazırladığımız tarife göz atabilirsiniz. 

İşte dut yaprağı çayının yapılışı 

Dut yaprağı çayı nasıl yapılır?

Malzemeler 
4 adet kurutulmuş dut yaprağı 
1 litre su 

İlk olarak suyu bir kabın içerisinde kaynatın.  Kaynayan suyun içerisine 4 adet kurutulmuş dut yapraklarını ekleyin. Bu şekilde yaklaşık 2 saat boyunca demlenmesini sağlayın.  Demleme işlemini gerçekleştirdikten sonra çayınızı akşam ve sabah olmak üzere günde iki bardak tüketebilirsiniz.  Dut yaprağı çayını yemeklerden önce içmek daha faydalı olacaktır. 

Dut yaprağı kadar dutun da sağlığımıza bir çok faydası bulunmaktadır. Dutun faydalarından da kısaca bahsedebiliriz.

 İşte dutun sağlığımıza olan faydaları…

Sindirimi düzenler 
Dut meyvesi de dut yaprağı gibi sindirimi düzenlemeye yardımcı olmaktadır. Karın bölgesinde oluşan aniden gelen kramplara ve kabızlık sorununa dut oldukça iyi gelir.

Kansızlık tedavisinde kullanılır 
Dut içerisinde yüksek oranda demir barındırır. Dut tüketmek kansızlık sorununuzun giderilmesine yardımcı olacaktır.

Vitamin deposu
Dut içerisinde A,C,K vitaminlerinden bolca barındırmaktadır.  Bu sayede antioksidan özelliği bulunmaktadır.

Kalsiyım deposu 
Dut içerisinde yüksek oranda K vitamini barındırmasından dolayı kemik sağlığına oldukça iyi geldiği bilinmektedir. İçerisinde yer alan yüksek oranda K vitamini kemik erimesi rahatsızlığına da iyi gelecektir.

Romatizmal ağrılarda
Dut meyvesi, birçok hastalığa iyi geldiği gibi romatizmal ağrılara, böbreklerdeki ağrılara, kansızlık, stres, yorgunluk gibi rahatsızlıklara da iyi gelir.

Egzama tedavisinde dut yaprağı 
Egzama türü şikâyetleriniz varsa dut yaprağını deneyebilirsiniz. Dut yaprağından lapa elde ederek egzama oluşan bölgede belli aralıklarla bekletmenin iyi geldiği söylenmektedir.


iefe66

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 840
  • Üyelik Tarihi: 14-09-2011
RE:Dut yaprağının faydaları
Tarih : 11-09-2017 Saat : 09:23

Beyaz dutun iyi geldiği hastalıklar ve alternatif tedavi yöntemleri

Dr. İbrahim Saraçoğlu egzamaya, kandaki oluşan iltihaba ve kapanmayan yaralara karşı alternatif tıp tedavi yöntemlerini paylaştı. İşte beyaz dutun iyi geldiği hastalıklar ve alternatif tedavi yöntemleri…
Beyaz dutun iyi geldiği hastalıklar ve alternatif tedavi yöntemleri

Dr. İbrahim Saraçoğlu hem kuru dutun hem de beyaz dutun tüketildiğinde doğal antibiyotik etkisi gösterdiğini söylüyor. Yaz aylarında yaş ve taze tüketilen dutun doğal antibyotik etkisi gösterdiğini, kışın ise çerez niyetine ağızları tatlandırmak aynı zamanda tatlı ihtiyacını gidermek için tüketilen beyaz dutunda gribe ve diğer enfeksiyonel hastalıklara karşı koruyucu olduğunu , doğal antibiyotik etkisi gösterdiğini önemle vurguluyor. 

Saraçoğlu, beyaz dutun içerisinde yer alan bir takım etken maddelerin bazı iltihaplı hastalıklara karşı doğal bir ilaç olarak kullanılabileceğini belirtiyor. Özellikle kanda oluşan iltihaplanmaya karşı doğal tedavi yöntemini Saraçoğlu sizler için paylaştı. 

İşte kandaki iltihaba iyi gelen dut kürü tarifi

Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine bir avuç dolusu (5-6 yemek kaşığı) beyaz dut kurusu atın ve altı dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Altıncı dakikadan sonra ocaktan indirin. Ilıyınca süzün, yarısı sabah aç karnına, diğer yarısını akşam aç karnına için.

Haşlanmış dutların tüketilmesi şart değildir. Toplam 25 gün uygulanır ve her defasında taze hazırlanması gerekir.

Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içine bir avuç dolusu beyaz dut kurusu atın ve altı dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Altıncı dakikadan sonra ocaktan indirin, elinizi yakmayacak derecede sıcaklığa gelince egzamalı ellerinizi kabın içerisine koyun ve en az 10 dakika etki ettirin. Bir saat ellerinizi yıkamayın. Bir saat sonra ellerinizi suyla durulayın.

Haftada üç kez bu uygulama tekrar edilir. Her defasında taze olarak hazırlanması gerekir. Ellerinizi daldırdığınız kabın soğumamasına özen gösterin. Ellerinizi yakmayacak derecede (ılıktan sıcak) ısıda olmasına dikkat edin. Gerekirse tekrar ısıtın.
Eğer egzamanız ayaklarınızda veya el bileklerinizdeyse, kaşık veya kepçe yardımıyla egzamalı bölgenin üzerine 10 dakika boyunca sık sık dökün.

Anadolu da beyaz dut yapraklarının özellikle şeker hastalarında oluşan kapanmayan yaralara karşı kullanıldığı daha Osmanlı döneminden beri bilinmektedir. Dut yapraklarında yer alan antiseptik ve doğal antibiyotik şeker hastalarının derilerinde kapanmakta geciken yaralara karşı önemli bir etki oluşturmaktadır. 

Şeker hastalarına dut kürü tarifi...

Şeker hastalarının derilerinde kapanmakta geciken yaralara karşı taze dut yaprağından hazırlanmış ve ılık olarak uygulanacak dut yaprağı çayının pansumanı iyi bir destekleyicidir.