GönderenKonu: Ispanağın hiç bilinmeyen özelliği  (Okunma sayısı 341 defa)

iefe66

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 840
  • Üyelik Tarihi: 14-09-2011
Ispanağın hiç bilinmeyen özelliği
Tarih : 13-03-2014 Saat : 16:58

Ispanağın hiç bilinmeyen özelliği

Lund Üniversitesi'nden bilim adamları ıspanakla ilgili bir araştırma yaptı.

 
Ispanağın hiç bilinmeyen özelliği

İsveç'teki Lund Üniversitesi'nden bilim adamlarının araştırması, yaprak zarlarındaki tilakoidin, lipid yağların sindirilmesini yavaşlattığını ve tokluk hormonunun salgılanmasını sağladığını gösterdi.

Bilim adamları araştırma boyunca bazı katılımcılara her sabah sulandırılmış ıspanak özü içirdi. Bunu içenlerin, gün içinde, içmeyenlerde daha fazla tokluk hissettiği, şekerli yiyeceklere daha az ilgi duyduğu, günde sadece 3 öğünle yetinebildiği görüldü.

Ancak araştırmaya imza atanlardan Charlotte Erlanson-Albertsson, iştahın kesilmesi için ıspanak yapraklarının yenmesinin yeterli olmadığını vurguladı.

Erlanson-Albertsson, ''Bedenimiz doğrudan taze ıspanağı ayrıştıramadığından, tilakoidin bitkinin hücrelerinden çıkması için ıspanağın öğütülmesi, süzülmesi ve santrifüjlenmesi gerekli'' dedi.

Normalde bağırsakların yeterince çalışmadığını belirten bilim adamı, özün iştah kesme mekanizması tam olarak belirlenemese de, tilakoidin bağırsakların çalışmasını hızlandırdığını ifade etti.