Ali Nazik | Gaziantep
Gaziantep'ten dünyaya yayılan lezzet!
Aluciye | Mardin
Erik ile yapılan ve Anadolu'daki meyveli yemekleri taçlandıran bir lezzet
Altı Cacıklı | Gaziantep
Gaziantep'ten yayılan lezzet cümbüşü; taze sarımsak, kuzu eti ve tırnak pide ile
Atom Kokoreç | İzmir
Uykuluktan yapılan bu kokoreç için gerçek adres İzmir!
Ankara Tava | Ankara
Arpa şehriye ile yapılan pilav ve kuzu etinin birlikte pişerek oluşturdukları
sıra dışı lezzet.
Ayvalı Taraklık | Gaziantep
Ayvalı taraklık ya da eğşili taraklık. ;Ayva ve
kuzu pirzola ile lezzet şehri Gaziantep'te bambaşka bir lezzet yolculuğu.
Badem Köftesi | Datça /Muğla
Datça bademi ile etin uyumu!
Bakla Sarması | Amasya
Etsiz yemek sevenler için lezzetin zirvesinde bir seçenek. Kuru bakla, aromatik baharatlar ve yarma düğüsü ile "Bakla Dolması". Bazı evlerde tencere altına kemikli kurutulmuş et de koyuluyor.
Balkan Köftesi | Kırklareli
Nam-ı diğer Cevapcici!
Beyran | Gaziantep
Lezzet ve enerji deposu. Sabah saatlerinde Gazianteplilerin vazgeçilmezi
Bafra Pidesi | Samsun
Özel hamurundan ve taptaze tereyağından
yayılan kokusuyla baş döndüren lezzet. İster kapalı isterseniz açık, isterseniz kıymalı isterseniz de peynirli
Baklava | Gaziantep
Isırarak iki hamlede yiyin ve baklavayı elinize alıp tersten ısırın ki içindeki tabana yayılan fıstığın ve sade yağın rahiyası damağınıza yapışsın!...
Büryan | Siirt
Büryan, iç organları alınmış bütün kuzu
2-3 metre derinliğindeki, kapağı çamur ile kapatılan kuyularda odun ateşiyle pişirilir. Genelde yaz aylarında tüketilen büryan; isteğinize göre kemikli ya da kemiksiz olarak, taze pide üzerinde servis edilir.
Ciğer Sarma | Edirne
Rumeli mutfağından saray mutfağına kadar giren bu yemek, iç pilavın kuzu gömleğe sarılmasıyla elde edilir.
Çömlek Pilavı | Şebinkarahisar
Sebzeler ve kuzu eti ile fırında birlikte pişen pirinç pilavı, olağanüstü! Sadece bu pilav için Şebinkarahisar'a gidilir.
Çi Börek | Eskişehir
Kıpçak lehçesinde lezzetli anlamına gelen çi'den adını alan bu böreğe Kırım Tatarları şırbörek, çiberek, çiborek de diyor.
Cağ Kebabı | Erzurum
Erzurum'dan tüm Türkiye'ye yayılan bu lezzet, cağ veya bico denilen şişlere takılan oğlak ya da kuzu etinden yapılır. Baharatları baş döndürür, tadı ise uzun süre damaklardan silinmez.
Çiçek.Bamya | Konya
Kurutulmuş minik çiçek bamyalar ile yapılan çiçek bamya, Konya'nın en özel lezzetlerinden biri.
Domates Cive | Antalya
Domatesin en özel ve lezzetli hali. Sıcak ya da soğuk fark etmez, Antalya için yaz aylarının vazgeçilmezi
Döner | Kastamonu
Döner hakkında çok rivayet vardır. Evliya Çelebi'nin seyahatnamesinde de karşınıza çıkar. Bir dönem lüle kebap olarak da bilinen döner dünya ya mal olmuş bir yemek. Bu özel lezzetin tarihi 17. yüzyıl ortalarına kadar gider. Orijinali kuzu etlidir ve Kastamonu dönerin hakkını verir
Diyarbakır Tavası | Diyarbakır
Hem göze hem de damaklara hitap eden Güneydoğu lezzeti
Etli Yaprak Sarma | Tokat
Yaratıcı Anadolu mutfağının en güzel örneklerinden biri
Erişte | YOZGAT
Anadolu yaratıcılığının en güzel örneği olan eriştenin kökeni Orta Asya'ya kadar uzanıyor. Dayanışmanın, paylaşmanın ve bereketin
lezzetini de taşıyan erişte, Yozgat'da ise
siyez buğdayından elde edilenunla yapılıyor
Islama Köfte | Adapazarı
Dilimlenmiş ekmekler, biberli ve yağlı et
suyuna batırılır ve köftelerle birlikte ızgara edilerek servis edilir
Isparta Kebabı | Isparta
Yaklaşık beş saatlik pişme süresine sahip
olan Isparta kebabı, kendine özgü bakır
tabaklarda lavaş ekmeği üzerine servis edilir.
İskilip Dolması | Çorum
Ca dolması ya da İskilip dolması. Hangi isimle söylerseniz söyleyin ama ak çeltik pirinci ve kuzu eti ile pişirilen bu olağanüstü lezzeti Çorum İskilip'te mutlaka deneyin.
İç Pilav | İstanbul
Bol baharatlı, kuş üzümlü, fıstıklı pilav; ciğer ile taçlanıyor
İçli Köfte Haşlama Kahramanmaraş
İçli köftenin hafif tarifi
İskender | Bursa
1867 yılında Bursa Kayhan Çarşısı'nda Uludağ'ın enfes kekikleriyle beslenen koçlardan elde edilen etle üretilen İskender, şimdi tüm Türkiye'nin vazgeçilmezi
Kabak Çiçeği Dolması | YOZGAT
Yüzünü güneşe dönen kabak çiçekleri
bu sefer sofralarda bahar havası estiriyor.
Kaburga Dolması | Diyarbakır
Emeği de lezzeti de unutulmaz olan
kaburga dolma; kasap tarafından dolmalık olarak hazırlanan kaburgaların pirinç, kuşbaşı et, badem ve baharatlardan oluşan pilavla doldurulmasıyla elde ediliyor
Kağıt Kebabı | Malatya
Malatya çarşılarından tüm Türkiye'ye yayılan özel lezzet
Kabak Tatlısı | Hatay
Kireçle hazırlanan bu tatlının dışı çıtır çıtır içi ise yumuşacıktır
Katmer | Gaziantep
İlk lokmadan itibaren yiyeni başka diyarlara götüren katmer; Gaziantepli
ustaların elinde ayrı bir lezzete dönüşüyor
Katıklı Dolma | Bitlis
Kabak ile yapılan katıklı dolma, Bitlis'ten tüm Anadolu'ya bir lezzet hediyesi
Karalahana Çorbası | Ordu
Tam bir vitamin deposu.
Kestane Aşı | Bursa
Uludağ'ın kokusunu sofraya taşıyan yemek
Kalburabastı | Sivas
Sivas hurması da denen bu lezzet özellikle Ramazan aylarının vazgeçilmezi
Kuyu Tandır | Kastamonu
2,5 metre çapında, 4 metre derinliğindeki kuyularda pişirilen bu yemeğin
bir diğer adı da Biran'dır
Keşşir Dolması Hatay
Mor havucun (keşşir) doldurulması ile hazırlanır
Künefe | Hatay
Akdeniz'in lezzet yıldızı. Özel dökme kadayıfın mangal üzerinde künefe peynirine kavuşmasının lezzetli hikayesi.
Lahmacun | Gaziantep
Özellikle közlenmiş patlıcanla servis edilen Gaziantep lahmacunu; sarımsaklı ve bol kıymalı harcı ve çıtır çıtır hamuru ile dillerden düşmeyen bir lezzet
Mantı | Kayseri
Bir yemek kaşığına 40 tane mantı düşmezse o mantı olmamış demektir Kayseri'de!
Patlıcan Kebabı | Şanlıurfa
Dünyaca meşhur Şanlıurfa Birecik bölgesinin özel patlıcanı yine Şanlıurfa'da Patlıcan Kebabı adı ile taçlandırılıyor
Revani | Sinop
Balkanlardan gelen tarifle şekillenen bu lezzetin sırrı köy yumurtasıdır. Şerbetiyle, dokusuyla dillere destan olan Sinop revanisinin ünü sınırlarını çoktan aşmıştır
Sütlaç | Hamsiköy-Rize
Rize'nin dağlarının kokusunu taşıyan sütü, her öğünün baş tacı
Testi Kebabı | YOZGAT
Bir testinin içinde bol malzeme ve etin buluşması ile ortaya çıkan bu testi kebabı, eritilmiş kuyruk yağı ile lezzetin doruğuna ulaşıyor. Üzeri hamurla kapatılan ve taş fırınlarda pişirilen bu kebap, dört saatlik macerasını
dost meclislerinde tamamlıyor. Satırla, tek hamlede kırılan testiden ise buram buram Anadolu YOZGAT kokusu yayılıyor
Tava Ciğer | Edirne
Yumuşacık ve damakları şenlendiren Trakya lezzeti
Tahinli Pide | Aydın
Yapımı kadar hazmı da kolay olan Ege lezzeti
Tandır Çorbası | Konya
Tandırda ve toprak kaplarda pişen tandır çorba, en özel sofraların baş tacı
Tandırda Kalkan | İstanbul
Kalkanın en yağlı olduğu zamanlarda sofraları neşelendiren, İstanbul havasını taşıyan tat
Tavukgöğsü | İstanbul
Muhallebi, kazandibi, keşkül-ü fukara... Bu üç tatlı da Bizans mutfağından günümüze gelmiş, Osmanlı döneminde son şeklini almış
Un Helvası / YOZGAT
Hz. Mevlana; "koruk bile zamanla helvaya döner" derken un helvasındaki emeğe göndermede bulunuyor. Anadolu'nun hemen her yerinde farklı usuller ile yapılır ama YOZGAT'ta bir başka
Testi Kebabı | YOZGAT
Bir testinin içinde bol malzeme ve etin buluşması ile ortaya çıkan bu testi kebabı, eritilmiş kuyruk yağı ile lezzetin doruğuna ulaşıyor. Üzeri hamurla kapatılan ve taş fırınlarda pişirilen bu kebap, dört saatlik macerasını dost meclislerinde tamamlıyor. Satırla, tek hamlede kırılan testiden ise buram buram YOZGAT Anadolu kokusu yayılıyor
Tokat Kebabı | Tokat
Bilinen pişirme tekniklerini alt üst eden, özel fırında; kuzu eti, domates, patlıcan, biber ve patates buluşuyorlar. Özel yapılmış lavaş ile fevkaladenin fevkinde
Uşak Tarhanası | Uşak
Kıtır kıtır ekmeklerle servis edilen kış çorbası
Yuvalama / Gaziantep
Tam bir imece lezzeti
Zahter Salatası | Hatay
Her yemeğin yanında, her öğünde
Konya Tarhanası Konya
443 yıldır yaşatılan, güneş kokusunu
içine çeken bu lezzet kışın kızartılarak da
yeniyor. Hele çıtır çıtır yanan bir sobanın üstünde kızartılırsa tadına doyum olmaz
Su Böreği | Konya
Davet sofralarının vazgeçilmezi
Sura | Balıkesir
Kurban bayramlarında ve özel günlerde sofranın tek hakimidir
Sütlaç | Hamsiköy-Rize
Rize dağlarının kokusunu taşıyan sütü, her öğünün baş tacı
Sütlü İncir Tatlısı Aydın
İncir uyutması da denen bu tatlı hem sağlıklı hem de çok lezzetli
Şambali | İzmir
İzmir sokaklarının enerji veren tatlısı
Şebit (Yağlama) | Kayseri
Lezzetin kat kat hali.
Şevket-i Bostan |Tire-İzmir
Aslında yabani bir bitki olan şevket-i bostan, usta ellerde lezzet şölenine dönüşüyor.
Şiş Köfte | Burdur
İlk defa Burdur'da ortaya çıkan ve halen orijinaline uygun olarak sadece Burdurlu ustalar tarafından yapılan lezzetli köfte.
TazeŞiveydiz | Gaziantep
Taze sarımsağın enfes aromasıyla.
Vişne Yaprağı Sarması | Malatya
Malatya ile özdeşleşen yemek
Konya'nın Pazar kahvaltılarının en lezzetli geleneği