Tavuklu börek tarifi

Malzemeler

3 adet tavuk göğüs
2 adet sivri biber
2 orta boy domates
2 kaşık sıvı yağ
1 orta boy soğan
4 adet yufka
1 su bardağı konserve bezelye
½ paket margarin
1 küçük su bardağı su

Hazırlanışı

Tavuklu börek harcı

Tavuk göğüslerini haşlayıp küçük parçalara ayırın. Soğanı rendeleyip sıvı yağ ile soteleyin. İçine 2 adet sivri biber ve 2 adet domatesi ufak ufak doğrayıp ilave edip birlikte soteliyoruz. Ufak parçalara ayırdığınız tavuk etlerini ve bezelyeleri katıp hepsini karıştırın. 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip karışımı soğumaya bırakın.

Tavuklu börek tarifi

Margarin eritin, içine bir küçük su bardağı su ilave edin. Yufkayı tezgaha yayın, sulu karışımı tüm yufkaya sürün. Yufkayı ikiye katlayın ve 5 parçaya ayrın. Her parçaya hazırlanan tavuklu içten koyun.

Tavuklu börek

Parçaların her birini önce sağ ve soldan, sonra yukarı ve aşağıdan katlayarak dikdörtgen elde edin.

Tavuklu börek tarifi

Hazırlanan dikdörtgen börekleri ters çevirerek tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 200 derece ısıya ayarlı fırında pişirin.

Afiyet olsun