Bunları yapmadan önce bir kez daha düşünün!
Evinizde akşamdan artan mantar yemeğini ertesi gün ısıtıp yiyorsanız, bunu yapmadan önce bir kez daha düşünün!
Uzmanlar, yemeklerin tekrar ısıtılıp yendiğinde sindirim sorunlarına hatta besin zehirlenmelerine yol açabileceğini söylüyor.
İşte ısıtılmaması gereken yemekler...
LAHANA
TAVUK
YUMURTA
ISPANAK
Kök sebzeler nitrat zehirlenmesine neden olabiliyor.
PANCAR
BROKOLİ
MANTAR
KEREVİZ
HAVUÇ
BUNLARA DİKKAT!
Yemeklerin bekleme süreleri, sağlıklı beslnemenizi etkiliyor!
Yemekleri oda sıcaklığına geldiğinde saklama kabına alarak buzdolabına koyun.
Pişmiş yemekleri 2 saatten fazla oda sıcaklığında bekletmeyin.
Çünkü bakteri üretmeye başlayacaktır.
Çiğ eti kestiğiniz bıçağı, pişmiş eti kesmek için kullanmayın.
Pişmiş eti koyduğunuz tabağa pişmemiş eti koymayın. Başka bir tabağa koyun.
Yemeği karıştırdığınız kaşık ile yemeğin tadına baktığınız kaşık aynı olmasın.
Yemeğin tadına baktığınız kaşığı yıkamadan tekrar yemeğe koymayın.
Yemekleri en fazla 1 kez ısıtın. Tekrar ısıtmak bakteri oranının artmasına neden olur.