GönderenKonu: ÇİĞDEM PİLAVI-ÇİĞDEMLİ PİLAVI  (Okunma sayısı 628 defa)

iefe66

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 840
  • Üyelik Tarihi: 14-09-2011
ÇİĞDEM PİLAVI-ÇİĞDEMLİ PİLAVI
Tarih : 08-12-2012 Saat : 13:43

ÇİĞDEM PİLAVI-ÇİĞDEMLİ PİLAVI

Çiğdemli ye has pişirilen geleneksel Çiğdemli mutfağını çeşitlendiren bir pilav çeşididir.
Aynı kasabadan 65 yaşındaki Hatice Nazlı bu pilavın yapılışını şöyle anlatır:
Toplanan çiğdemlerin yumru kısımları kabuğundan soyulur.sarı çiçekleri ayrılır.
Normal olarak kazanda pişirilen bulgur pilavı henüz pişmeden on dakika öncesinden çiğdem yumruları katılır ve karıştırılır.
Bir müddette böyle kaynatıldıktan sonra pişen bulgur pilavı tepsilere konur. Pilav tepsilerinin üzerine önceden ayrılan çiğdem çiçekleri serpilerek servis yapılır.
ÇİĞDEM PİLAVININ LEZZETİ : Toplanan bulgurların ayrı ayrı evden,ayrı buğday türünden yapılmış olması , her evden
ayrı türde inek , koyun, manda yağından katılarak pişirilmesinden ve bereketinden kaynaklanmaktadır.
Biz her baharda kazanlar dolusu '' Çiğdem pilavı'' yemeye ÇİĞDEMLİ'ye davet ediyoruz