GönderenKonu: Çiğdemli KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ  (Okunma sayısı 834 defa)

iefe66

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 840
  • Üyelik Tarihi: 14-09-2011
Çiğdemli KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ
Tarih : 05-10-2011 Saat : 17:17

Çiğdemli Kasabası

KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

Ankara'da 200'e yakın Çiğdemli'li aile yaşıyor olmasına rağmen, bir araya gelip organize olamamaktaydılar. Bununla ilgili, birçok çalışma yapılmasına rağmen resmi bir örgütlenme gerçekleştirilememiştir. 1999 yılı içerisinde bu amaçla Ankara Etimesgut ilçesinde bir araya gelinmiş ve Mustafa EFE'nin öncülüğünde bir çalışma grubu oluşturulmuştur. Bu çalışmalar neticesinde Mustafa EFE, Yaşar KURT, Ahmet NAZLIOĞLU, Nedim KARADAVUT, Abdulkadir SUNGUR, Necati EKİNCİ, Ahmet ÖZEL, Hüseyin SEVİNÇER, İbrahim ÇELİK ve Halil SUNGUR kurucu üyeler olarak belirlenmiş ve "Çiğdemli Kültür ve Dayanışma Derneği"nin kuruluşu 2000 yılı Ocak ayında tamamlanmış, dernek tüzüğü 18 Mayıs 2000 tarihinde tamamlanarak son şeklini almıştır. Son genel kurulda yeni dernekler kanunu doğrultusunda gerekli değişiklikler yapılmıştır.
 Derneğimiz, 06-060-168 kayıt numarası ile Dernekler Siciline kayıtlıdır.
Derneğimizin amacı, Ankara'da yaşayan Çiğdemli'lileri bir araya getirmek, görüşüp tanışmalarını, yardımlaşma ve dayanışmalarını sağlamaktır. Bu amaçla hemen her yıl arabaşı günü ve zaman zaman geziler düzenlenmektedir. İlki Ocak 2000'de olmak üzere her yıl tekrarlanan arabaşı günlerimiz gelenekselleşmiş durumdadır. En son 19Aralık 2010'da "Geleneksel Arabaşı Günü"nün 10 uncusu,  29 Mayıs 2011  tarihinde çiğdemliye  piknik düzenlenmiştir.
Çiğdemlililerin özel günlerinde (nişan, düğün, canaze vb.) hemşehrilerimizin yanında olmaya çalışmaktayız.
Derneğimize medeni hakları kullanma ehliyetine sahip ve 18 yaşını bitirmiş bütün Çiğdemlililer "üyelik formu" nu doldurarak üye olabilirler. Üyelik aidatı yıllık 50 TL'dir.
Derneğimiz 3 yılda bir Genel Kurul yapmakta ve Yönetim, Denetim ve Disiplin kurullarını belirlemektedir. 19 Aralık 2010 tarihinde yapılan son genel kurulda, kurullar aşağıdaki gibi belirlenmiştir
.

YÖNETİM KURULU:
Asil Üyeler:

İbrahim EFE, Mürivet Nazlı, Necati EKİNCİ, Ali Durak İçme, Birol Nazlı, Selçuk Gökkaya, Ahmet Yeşilay.
Yedek Üyeler:

 Memnune çetin, Fahri Topal, Osman Çelik, Bünyamin Özel, Fikret Nazlı, Tahsin Erdem, Abdullah Çelik.

DENETİM KURULU:
Asil Üyeler:

 Yaşar Kurt, AhmetNazlıoğlu, Hasan  Sevinç
Yedek Üyeler:

Ahmet Nazlı, Serdar Emlak, Mehmet Biçer

DİSİPLİN KURULU:
Asil Üyeler:

 İbrahim Kurt, Gülpaşa Çelik, İhsan Çelik.
Yedek Üyeler:

Adem Cankurtaran, Şenol İçme, Orhan Nazlı.