GönderenKonu: Facebook, Instagram ve WhatsApp'a neden erişim sağlanamadı? Facebook'tan açıklama geldi  (Okunma sayısı 39 defa)

iefe66

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 840
  • Üyelik Tarihi: 14-09-2011
Facebook, Instagram ve WhatsApp'a neden erişim sağlanamadı? Facebook'tan açıklama geldi
Tarih : 09-10-2021 Saat : 20:04

FacebookInstagram ve WhatsApp'a neden erişim sağlanamadı? Facebook'tan açıklama geldi

Geçtiğimiz pazartesi günü FacebookFacebook MessengerInstagram ve WhatsApp'a neredeyse 6 saat boyunca erişim sağlanamadı. Bu olay tüm dünyayı etkiledi. Facebook ve bağlı bulunan sosyal medya platformlarının çevrimdışı kalmasından sonra kullanıcılar bu olayın arkasındaki nedeni merak etmeye başladı. Facebook'tan konuyla ilgili açıklama geldi.

 
  • ABONE OL
 
Facebook, Instagram ve WhatsApp’a neden erişim sağlanamadı? Facebook’tan açıklama geldi

Facebook, "hatalı bir yapılandırma" değişikliğinin yaklaşık 6 saat süren yaygın kesintiye neden olduğunu söyledi. Facebook'un mühendislik ve altyapıdan sorumlu başkan yardımcısı Santosh Janardhan paylaştığı blog yazısında, "Ekiplerimiz, veri merkezlerimiz arasındaki ağ trafiğini kontrol eden yönlendiricilerdeki değişikliğin bu kesintiye neden olduğunu öğrendi. Ağ trafiğindeki bu kesinti, veri merkezlerimizdeki iletişimi kademeli olarak etkileyerek hizmetlerimizi durdurdu" açıklamasını yaptı.

 
Facebook, Instagram ve WhatsApp’a neden erişim sağlanamadı? Facebook’tan açıklama geldi

Facebook erişim sorununun yaşandığı sırada kullanıcı verilerinin güvenliğinin ihlal edildiğine dair herhangi bir kanıt bulunmadığını da vurguladı.