GönderenKonu: Çocuk Gelişiminde Avrupa’ya Açılan Pencere, Işık Olacak Gençlere’’ projesi  (Okunma sayısı 545 defa)

iefe66

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 840
  • Üyelik Tarihi: 14-09-2011
Çocuk Gelişiminde Avrupa’ya Açılan Pencere, Işık Olacak Gençlere’’ projesi
Tarih : 06-05-2015 Saat : 10:39
Çocuk Gelişiminde Avrupa’ya Açılan Pencere, Işık Olacak Gençlere’’ projesi
 

AB Eğitim ve Gençlik Programları Leonardo Da Vinci programı Kapsamında Pasinler Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürlüğü’nün yasal temsilciliğini yaptığı ve İlçemiz Çiğdemli Çok Programlı Lisesi’nin  Yurtiçi ortağı olarak katıldığı “Çocuk Gelişiminde Avrupa’ya Açılan Pencere, Işık Olacak Gençlere’’ projesi Ulusal Ajans tarafından hibe desteği ile desteklendi.

          AB Eğitim ve Gençlik Programları Leonardo Da Vinci programı Kapsamında Pasinler Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürlüğü’nün yasal temsilciliğini yaptığı ve İlçemiz Çiğdemli Çok Programlı Lisesi’nin  Yurtiçi ortağı olarak katıldığı “Çocuk Gelişiminde Avrupa’ya Açılan Pencere, Işık Olacak Gençlere’’ projesi Ulusal Ajans tarafından hibe desteği ile desteklendi. Projenin Finansman sözleşmesinin imzalanması için gerekli tüm belge ve dokümanlar Ulusal Ajans’ gönderildi ve tüm hazırlıklar tamamlandı.

          Erzurum Pasinler Kaymakamlığı AR-GE Sorumlusu Yunus CİHAN tarafından hazırlanan ve koordine edilen projenin ortaklık temsilciliğini Çiğdemli Çok Programlı Lisesi Çocuk Gelişimi Eğitimi Öğretmeni Özlem ÇETİNDOĞAN üstlenmiştir.

           AB Eğitim ve Gençlik Programları Leonardo da Vinci programı kapsamında hibe desteği kazanan “Çocuk Gelişiminde Avrupa’ya Açılan Pencere, Işık Olacak Gençlere’’ projesinin yasal temsilcisi Pasinler Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile Projenin yurtiçi ortağı Yozgat Sorgun Çiğdemli Çok Programlı Lisesinden olmak üzere toplam 30 öğrenci ve 5 refakatçi öğretmen Almanya’ya gönderilecektir. Çocuk Gelişimi bölümünde öğrenim gören dezavantajlı konumda ki öğrencileri Almanya’da ev sahibi proje ortağı kurumlarda 4 hafta süreyle staj çalışması yapacaklardır.

AB Eğitim ve Gençlik Programları Leonardo da Vinci programı kapsamında hazırlanan ve İlçemiz Çiğdemli Çok Programlı Lisesi´nin ortak olarak iştirak edeceği bu projede ki amaçları

     *İstihdam dışında kalma riski taşıyan katılımcı kız öğrencileri istihdama dâhil etmek,

     *Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında insan kaynaklarının gelişmesine katkı sağlamak,

     *Proje ortağı okulların, yurtdışındaki okullarla olan bağlarını güçlendirmek,

     *Katılımcı öğrencilerin öz güven duygularını geliştirmek,

     *Katılımcıların genel ve mesleki yabancı dil yeterliklerini geliştirmek,

     *Kız Çocuklarının okullaşma oranına katkıda bulunmak,

     *Katılımcılara farklı kültürlerle uyum içinde yaşama becerisi ve Avrupalılık bilinci kazandırmaktır.

        Projenin hazırlanmasında emeği geçen Proje koordinatörü Yunus CİHAN´a ve Ortaklık İrtibat Kişisi İlçemiz Çiğdemli Çok Programlı Lisesi Çocuk Gelişimi Öğretmeni Özlem ÇETİNDOĞAN´a ve tüm katılımcılara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak teşekkür ediyoruz.